Arama
Arama Sonuçları
Leyla ile Mecnun'un sevilen oyuncusu Kastamonuluymuş!
Leyla ile Mecnun, Kara Bela, Ailecek Şaşkınız gibi pek çok sinema, dizi ve tiyatroda rol alan ünlü oyuncu Cengiz Bozkurt, katıldığı bir programda Kastamonulu olduğunu duyurdu. Cengiz Bozkurt memleketi İnebolu'dan övgüyle bahsetti.
Kastamonu'da görme engelli Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası
Görme engelli albino hastası milli judocu Cahide'nin hedefi olimpiyat madalyası: "Hedefim olimpiyatlara katılıp altın madalya kazanmak"
Film senaryolarını aratmayan hikâye
Kastamonu’dan trenle Çanakkale Savaşı’na gittiği sırada ağabeyi tarafından Eskişehir’de "Sen küçüksün" denilerek trenden indirilen ve zorluklara rağmen buraya yerleşen Recep Açıkalp’in ailesi, 4 kuşaktır kentte yaşıyor.  
Arabası olan herkesi ilgilendiriyor!.. 31 Ocak son gün
2024 yılına ait motorlu taşıtlar vergisinin birinci taksit ödeme dönemi 1 Ocak'ta başladı. Milyonlarca araç sahibini ilgilendiren MTV ödemeleri ocak ayı sonuna kadar yapılabilecek.
Ekrem İmamoğlu: 'Ağlaya ağlaya Tosya'ya döndük'
Ürettiği içeriklerle kısa sürede büyük bir ivme kazanan haftalık Oksijen Gazetesi'ndeki Ekrem İmamoğlu röportajındaki; 'Kastamonu' detayı dikkat çekti.. Oksijen yazarı Prof. Dr. Ali Yaylacıoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'yla röportaj yaptı.
Okullar açıldı, hastalıklar başladı
Nezle, grip, orta kulak iltihabı, sinüzit, bademcik iltihabı, bronşit ve zatürre… Hem sonbaharın gelmesi hem de okulların açılmasıyla artışa geçmesi beklenen hastalıklardan korunmanın yolu hijyene dikkat etmek ve bağışıklığı güçlendirmekten geçiyor.
İstanbul Kastamonuspor, Fenerbahçe yolunda!..
İstanbul Kastamonu Spor Kulübü, İstanbul 1’inci Amatör Ligi’nde yakaladığı başarı ile hem ilimizin ismini gururla taşıyor, hem de büyük kulüplere oyuncu yetiştirerek çok önemli bir misyonu yerine getiriyor. İşbirliği çalışmaları kapsamında önceki gün Fenerbahçe Futbol Akademi yöneticileri de, İstanbul Kastamonuspor Başkanı Dr. İlker Dilek’in misafiri oldu. Ziyarette yapılacak olan proje ile ilgili istişarelerde bulunuldu.
'Nasıl ya?' dedirten olay: Öğrenciler, güneş'ten su ürettiler...
Eskişehir'den özel bir lisenin öğrencileri 10 aylık bir çalışma sonucu geliştirdikleri projede güneş enerjisini kullanarak saf su üretmeyi başardı. Üretilen suyun tarım amaçlı kullanılabileceği, ayrıca gerekli mineraller eklenmesi halinde içilebilir hale geleceği belirtildi.
Esnemek bulaşıcı mıdır? Esnemek neden bulaşıcıdır?
Bilim insanları esnemek ve esnemenin neden bulaşıcı olduğu hakkındaki ilginç gerçekleri araştırdı. Günlük hayatta esneyen birini gördüğümüzde çoğu zaman istemsiz olarak biz de esneriz. Hatta bu haberi okurken bile esneyebilirsiniz çünkü esnemek bulaşıcı bir şey. Peki, esnemek neden bulaşıcıdır? İşte sorunun cevabı
10 kişiden sadece 2’si eğitim sistemine güveniyor
OECD’nin son raporu üye ülke vatandaşlarının ülkelerindeki sağlık, hukuk ve eğitim sistemine güvenlerini mercek altına aldı. Türkiye raporda özellikle halkın eğitim sistemine güvenindeki düşüklükle dikkat çekti.
Boğulma tehlikesi geçiren aileden 4. kötü haber…
Sinop'ta denizde boğulma tehlikesi geçiren aileden 4. acı haber geldi.
İnternetten ‘mentol topları’ alan alana! ölüme davetiye
Aslında 2020 yılından bu yana kanunen yasak olan "mentollü sigara satışı" son dönemde yaygınlaşan ve sigara filtrelerine eklenen aroma kapsülleri ile delinerek internet sitelerinde pazarlanıyor.
TÜİK açıkladı: işte Türkiye’nin yaşam kalitesi
TÜİK'in açıkladığı 2022 Yaşam Kalitesi Modülü araştırmasının sonuçları ekonomik krizle boğuşan Türkiye'nin ne hale geldiğini ortaya koydu. Arkadaş veya akrabalarla hiç görüşmeyenlerin çoğunluğunu yoksulluk veya sosyal dışlanma riski altında olanlar oluşturdu. Son 12 ayda 15 yaş ve üzeri fertlerin yüzde 69'unun hiç kitap okumadığı ortaya çıktı.
Sosyal medyada 15 yaş altına veli izni kararı
Sosyal medyada 15 yaş altına veli izni kararı
Başvuru sonuçları açıklandı
Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Kastamonu Gençlik Merkezi tarafından geçtiğimiz günlerde yaz kampları başvuruları açıldı.
Kastamonu konserinde öyle bir şey dedi ki
Dün gece Türk Dünyası Günleri etkinlikleri kapsamında Kastamonu’da sahne alan Ali Kınık, eserlerini seslendirirken, ülke gündemine de kayıtsız kalmadı
"Bu ülkede sanatçının özgür olmadığı hangi alan var?"
Kastamonu’da sahne alan sanatçı Ali Kınık, Melek Mosso’nun ödül töreninde söylediği sözlere gönderme yaparak, “Söyler misiniz, bu ülkede sanatçının özgür olmadığı hangi alan var?
İnönü Mahallesi'nde silahla oynarken 13 yaşındaki kuzenini vurdu
İnönü Mahallesi'nde bir çocuğun oynadığı silahın ateş almasıyla kurşunun isabet ettiği 13 yaşındaki kuzeni yaralandı.
"Bu şehir hak ettiğini alacak"
Gündem Medya Haber'in konuğu olan CHP İl Başkanı Hikmet Erbilgin, gündeme dair açıklamalarda bulundu. İl Başkanı Erbilgin açıklamasında; "Sana söz Kastamonu. Bu şehir hak ettiğini alacak. Kastamonu kendi memleketine doyan, üreten, gururlanan bir şehir olacak” dedi.
Okul servis araçlarıyla ilgili yeni düzenleme!
İçişleri Bakanlığı, yeni düzenleme ile okul servis araçlarıyla ilgili 12 yaştan küçük olma zorunluluğunu, pandemi nedeniyle 15 yaşa çıkarılması kararını 2 yıl daha uzattı.
"Bayrama kadar 10 ilde enkaz kalkmış olacak"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK'te Özel Haberler Şefi Fulya Öztürk'ün sorularını yanıtladı. Bakan Soylu, sağlık durumuna ilişkin ve deprem bölgesindeki son durumla ilgili soruları yanıtladı
Depremzedeler geçici kimlik belgelerini e-Devlet'ten oluşturabilecek
Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası kimliklerine ulaşamayan depremzedeler, kendileri ve aileleri için geçici kimlik belgesini e-Devlet üzerinden oluşturabilecek.
Uzmanlardan ebeveynlere dijital diyet uyarısı
Uzmanlar, yarıyıl tatilinde çocukların dijital cihazlardan uzak bir şekilde farklı aktivitelerle vakit geçirmeleri tavsiyesinde bulundu. Velilere de uyarıda bulunan uzmanlar, ebeveynlerin çocuklarına yarıyıl tatilinde ödül ya da ceza olarak oyun oynatılması ya da oyun oynama sürelerinin arttırılmasının uygun olmayacağını söyledi.
Bakanlıktan 'takviye edici gıda' uyarısı
Sağlık Bakanlığı tarafından güncellenen Türkiye Beslenme Rehberi'nde (TÜBER-2022) takviye edici gıdaların yeterli ve dengeli beslenmenin yerini tutamayacağı, ayrıca bu ürünlerin "kilo verme, sigarayı bırakma, cinsel performansı artırma" gibi ifade ve imalarla satışa sunulamayacağı uyarısı yapıldı.
"Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir"
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, 6 yaşındaki çocuğun evlendirilerek cinsel istismara uğraması olayıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Yanık açıklamasında; "Çocuk istismarı siyasetin konusu değildir. Bunu toplumsal bir mesele olarak kabul edip nasıl üstesinden gelebiliriz buna bakmamız lazım" ifadelerine yer verdi.
‘Çocuğumuz yok, mezarımız hazır olsun istedik’
Taşköprü ilçesinde yaşayan Firdevs ve Erol Ünal çifti, öldükten sonra yan yana olabilmek için ölmeden mezarlarını yaptırdı. Erol Ünal her gün ziyaret ettiği mezara yatarak dinleniyor.
Özel bireyler ve aileleri de, Çanakkale ruhunu yaşayacak
Kastamonu Belediyesi tarafından "1915 Kastamonulu Vatan Kalbinin Attığı Topraklara Gidiyor” sloganıyla düzenlenen Çanakkale gezilerinin bu haftaki konukları özel bireyler ve aileleri oldu. Özel bireyler ve ailelerinden oluşan 113 kişinin bulunduğu 3 otobüs önceki gün akşam saatlerinde Kastamonu Belediyesi önünden uğurlandı. 2 Ağustos’ta başlayan Çanakkale gezileri doğrultusunda bugüne kadar 1656 kişi büyük destanın yazıldığı toprakları görme fırsatı yakaladı.
Saat Kulesi Kırmızı'ya dönecek
7 Eylül Dünya Duchenne Farkındalık Günü dolayısıyla 7 Eylül Çarşamba günü Kastamonu Saat Kulesi kırmızı ışıkla ışıklandırılacak.
e-Devlet kullanıcısı 60 milyonu geçti
Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, her geçen gün gelişen e-Devlet Kapısı'nda kullanıcı sayısının 60 milyonu geçtiğini bildirdi.
Peki Türkiye Kaçıncı Sırada?
Her sene açıklandığı gibi bu sene de Avrupa bazında en sinirli ülkeler açıklandı. Peki Türkiye kaçıncı sırada? Detaylar haberimizde…